"Så har I da fået børn tidligt!"

En fuldtidssygemelding der føles som en evighed

Hvis I følger med på instagram, så har I måske set nogle af mine opslag omkring plukkeveer der har drillet den sidste tid. Og ellers har I måske læst med herinde og på den måde fået færten af min klagesang.

Og hvis ikke, så er historien kort: Jeg har plukkeveer. For mange, og de gør ondt. Og det er ikke godt. Punktum.

Jeg var i går ved lægen, som desværre måtte konstatere, at jeg bestemt havde for mange, og at min livmoderhals føltes for kort.

Så nu er jeg sygemeldt på fuldtid. Resten af graviditeten ud. Gisp! Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke er god til at gå hjemme. Jeg kan ikke fordrage når jeg ikke føler jeg har fået noget ud af dagen. Jeg skal have ordnet noget når jeg har tiden til det. Og det skal jeg jo så bare ikke nu. Jeg skal ikke gøre rent og få huset til at skinne. Jeg kan rydde op og sortere i skabe og tøj og sådan nogle ting. Men jeg skal ikke fare rundt som en tornado og få ordnet nogle af de projekter i huset vi ikke har fået færdiggjort.

Jovist, det er da rart med en dag på sofaen i ny og næ. Men hver dag? Eller en ferie – det er lækkert ikke? Men det er ikke en ferie at være sygemeldt. For en sygemelding betyder også, at du faktisk ikke må lave særlig meget. Til gengæld må du heller ikke lade din krop falde helt hen, så du skal alligevel lave en lille smule så du holder dig i gang. Og så må du så finde ud af hvor grænsen går.

Som min læge ret fint sagde: “Du kan ikke holde til at arbejde, men derfor kan du godt holde til at leve.”

Og det er nok netop det jeg skal lære nu. At finde grænsen for, hvad jeg kan holde til på en måde hvor vores hverdag herhjemme hænger sammen, og jeg ikke skal ligge på sofaen i al den tid Elliot er hjemme fra vuggestue. Han skal naturligvis stadig afsted – for hvis jeg kunne holde til at have ham herhjemme hver dag, så ville jeg også kunne holde til at arbejde. Men han bliver hentet hjem ved en 14-tiden så han beholder de 25 timer han altid har haft. Og så har jeg hele dagen indtil da til at aflaste og passe på mig selv og maven.

Så nu må tiden vise, om aflastning kan tage livet af de mange plukkeveer – det skulle i hvert fald meget gerne hjælpe!

Hvis nogle af jer har gode fif til hvordan man holder sig i gang og ikke bliver en ren sofakartoffel, så må I meget gerne smide en kommentar! :-)

14151919_10153727007421466_241352036_o

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

10 kommentarer

  • Sebina

    Hej:-). Jeg tænker gerne du må fortælle os om hvad du lurer af gode ting, som du også allerede gør. Både til dig og
    Børn.. Og har I nogle navne til baby? Skal I ha flere børn?? knus herfra

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Tinggaard Thellefsen

    Tænker om du ikke kan garantere små projekter, som du evt kan både sidde/ligge med og gå små afstande på skift. Fx sige en halv time må du støvsuge så stopper efter en halv time og evt ligge på sofaen en time med en film eller bog eller hvordan det nu passer sådan på skift? Må jeg spørge om du så får sygedagpenge fra kommunen nu eller hvordan? God bedring.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Jeg tror helt sikkert en liste med små ting jeg kan holde til er en god idé. Støvsugning og gulvvask mv. må man desværre slet ikke med plukkeveer og bækkenløsning :-(

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Øv øv øv øv:-( mht træning skal du passe på pga dine bækken problemer – jeg går hos en fys med speciale i bækkenet og hun har fx. forbudt mig yoga og cykling. Vil klart anbefale dig at finde en fysioterapeut med speciale i bækkenet og graviditet, de kan lave et træningsprogram til dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Det tror jeg helt sikkert lyder som en god idé! Det er så svært hvad man må og ikke må :-/

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Jeg havde super god gavn af svømmehallen, var der ca. 3 – 4 gange om ugen, svømmede stille og roligt og nød da også de varme bassiner i nu og næ. Og det varme vand var guld værd til at få musklerne til at slappe af 😊 Jeg ønsker alt det bedste med graviditeten, håber plukveerne vil aftage nu.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Hej Camilla,

      Varmtvansbassin lyder virkelig også lækkert. Det må der også være i området hvor vi bor tænker jeg :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete

    Hvad med Pilates? Jeg brugte Lotte Paarups gravide dvd’er 3-4 gange om ugen, da jeg var gravid. Det er stille og roligt og der er en masse vejrtrækning i det også. (Jeg havde så ingen gener, heller ikke bækkenløsning, så jeg ved ikke om det er et no-go med pilates.)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Jeg tror lige jeg taler med en fys, for så tror jeg pilates kunne være skønt – har altid været glad for yoga og pilates ved siden af styrketræningen dengang jeg trænede ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene LN

    Sikke noget! Men trods alt dejligt at muligheden for sygemelding er der :-).
    Jeg har termin 4 dage efter dig og synes det er hyggeligr at følge med! Har gennem hele graviditeten dyrlet pilates, og startede i sidste ige til gravidyoga. Sidstnævnte vil jeg klart anbefale dig at prøve – vejrtrækingsøvelser og blide stræk. Som instruktøren siger handler gravidyoga om egenomsorg, og det synes jeg virkelig rammer plet. Har svært ved ikke at give den gas når jeg træner, fordi jeg gerne vil have “noget ud af det”. Og er generelt også for travl og kan mærke plukkeveerne lidt for ofte.
    Tænker at du kan finde nogle videoer på
    Youtube for at komme igang med gravidvenlig laaaangsom yoga :-).
    Kh Malene

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Så har I da fået børn tidligt!"