Hvad er der gået galt, Instagram?

11 forskelle på 1. og 2. graviditet

Når man venter sig sit første barn, så hører man ofte mange ting om hvordan det bliver næste gang. Jeg gjorde i hvert fald. Maven bliver større, du kan ikke holde styr på hvor langt du er henne, tiden flyver afsted, du har ikke tid til at slappe af osv. Nu er jeg tæt på halvvejs i min anden graviditet, og jeg tænker jeg har lidt grundlag for at komme med mit besyv. For faktisk, så synes jeg ikke, at der er  mange ting der er anderledes. Og så dog…

Forskelle på første og anden graviditet:

  • Det er rigtigt nok, at det kan være svært at holde helt styr på hvor langt man er henne. Jeg interesserer mig dog ligeså meget for det synes jeg. Jeg får en mail hver morgen, der fortæller mig hvor langt jeg er henne. Jeg synes det er sjovt at følge med i – især fordi man får lidt forskellige facts omkring babyens størrelse, evner osv.
  • Afslapning får sgu lidt en anden betydning. Eksempelvis kan en tur på wc sagtens kategoriseres som afslapning. Og når ma, som mig, har bækkenløsning så må man af og til trække “dårlig mor”-kortet og sætte noget Ramasjang på sammen med barnet.
  • Man tænker, at maven vokser meeeeget hurtigere. Det gør den måske også for nogle, men faktisk er der ikke en stor forskel hos mig. Det synes jeg der var, indtil jeg fik kigget billeder. Det kommer måske senere – hvem ved.
  • Man tænker af og til, hvordan man dog skal kunne dele sin kærlighed med et barn mere. Men man finder stille og roligt ud af, at det er som om man i takt med maven, vokser et ekstra rum i hjertet. At kærligheden ikke skal deles mellem to, men at man faktisk gror ekstra plads til kærlighed.
  • Læge og jordemoderaftaler er ikke skide spændende anden gang man er gravid. Måske fordi man ved, at der sjældent sker noget, og at det dybest set blot er en sludder.
  • Grunden til ovenstående er formentligt også, at du har styr på ting som vitaminpiller, jernpiller, hvordan en plukkeve føles, og hvordan en fødsel forløber. Hvis man har haft et kompliceret første forløb, så forholder det sig måske anderledes.
  • Folk stiller knapt så mange spørgsmål fordi de ved, at det er din anden graviditet.
  • Du skal beskytte din mave på daglig basis – i hvert hvis du har en tumling i forvejen. Der kommer hurtigt et ben eller en arm med retning mod maven. Også om natten…
  • Du finder ud af hvor hurtigt det bliver ubehageligt at sidde foroverbøjet når man er gravid. Især når man putter tumlingen i tremmesengen.
  • Du bruger ikke engang halvt så lang tid på at kigge på webshops som du gjorde første gang. Din kæreste siger nemlig, at du ikke behøver købe en helt masse – især ikke når I skal have samme køn igen. Fandme uretfærdigt, at man ikke må shop-amok ;-)
  • Du finder dit graviditetstøj frem fra sidste gang, og har i 19. uge ikke rigtigt brugt noget af det. Til gengæld har du købt en helt masse nyt ;-)

Collage_Fotor_Fotor

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er der gået galt, Instagram?