Graviditetsbekymringer

En opdatering på bekymringerne

Som jeg skrev i går, så gik jeg og var lidt bekymret for om lillebror mon også vokser som han skal. Det kan godt lyde skørt, fordi kvinder ofte frygter at skulle føde et kæmpe barn – men det kan godt skabe lidt bekymring, at vente en barn som er mindre end gennemsnittet.

Ja, det er kun et skøn – men når alle skøn fra scanninger og jordemødre alle peger i samme retning, så venter man formentligt et barn der er mindre end gennemsnittet.

“Vi kan jo ikke alle lave lige store børn”, “Jeg er jo nok også selv mindre end gennemsnittet”, “Det er jo ligemeget så længe han er aktiv og følger sin egen kurve” – jeg ved ikke hvor mange gange, jeg har hørt mig selv sige de sætninger. For det er jo sandt – og det er jo også sådan jeg har det. Indtil jeg lige kommer til at bekymre mig selv lidt med tanker omkring hvorvidt der mon er andre årsager til, at han er lille.

I dag var vi inde hos en rigtig sød jordemoder. Hun bekræftede, at lillebror har en fin hjertelyd, at maven er super fin selvom den ikke ser ud af så meget, og at lillebror vejer ca. 1400 gram. Gennemsnittet for uge 31+0 er 1800 gram, og jeg er i dag 30+5. Så det passer stadig med ca. 18% under gennemsnittet – ergo følger han sin egen vækstkurve.

Jeg var også lidt i tvivl om hvorvidt min egen vægtøgning er ok. Og det er den. Jeg må meget gerne forsøge at tage lidt ekstra på, men det er ikke noget alarmerende. Jordemoderen udregnede mit BMI til 19, hvilket jeg godt ved er en smule lavt – men det er steget siden jeg blev gravid, og jeg gør hvad jeg kan for at spise en fedtholdig kost med både kulhydrater og kød. Og de der kender mig ved også, at jeg bestemt ikke holder mig tilbage når det kommer til søde sager, flødeskum og andet lækkert. Og så har jeg altså også taget en 7-8 kg. på fra før jeg var gravid. Og det er faktisk indenfor normalen, sagde den søde jordemoder :-)

Jeg ved godt, at nogle vil vende øjne af bekymringer omkring vægt når det er fordi man ikke tager nok på. Man får hurtigt at vide, at man da ikke skal brokke sig over at veje “for lidt”. Men med mindre man selv har prøvet det, så tror jeg måske ikke helt man til fulde forstår, at det altså faktisk heller ikke er særlig sjovt. Så det er ikke fordi jeg vil brokke mig – men det ér faktisk noget der kan skabe bekymring.

På den lyse side kan jeg gå i gang med julegodterne i god tid i år, ikke? Jeg er i hvert fald allerede godt igang med den første pose pebernødder ;-)

Kjole på tilbud her

15045668_10153912217871466_273671687_n

 

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

  • Jeg vil bare lige spæde til med en lille opmuntring. Min V blev hele graviditeten skønnet for lille. Vi var også til ekstra scanninger hvor hun blev skønnet under gennemsnittet. På selve fødedagen, blev hun skønnet til mellem 3000 og 3200 af de 6 forskellige jordemødre vi mødte i løbet af forløbet.
    Hun kom altså ud med en kampvægt på 4056 g 🙈 Så nogle gange skal man virkelig bare tage det som et SKØN. Også scanningerne i vores tilfælde.

    Håber resten af graviditeten bliver til at holde ud for dig ☺️ Held og lykke!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetsbekymringer