Hjemmelavet økologisk rabarbersaft

Derfor valgte jeg “Kendt jordemoderordning”

I dag er der på TV2 nyhederne en artikel omkring mit forløb med kendt jordemoderordning. Hvis du er blevet nysgerrig kan du læse med lige her :-)

I begyndelsen af min graviditet, hvor jeg ventede Elliot, havde jeg hørt om noget der hed “Kendt Jordemoderordning”. Jeg vidste ikke helt hvad det helt præcist indebar, udover at man havde sin egen jordemoder hele forløbet igennem. Det synes jeg lød som noget jeg kunne tænke mig.

Jeg fandt hurtigt ud af, at man altså ikke bare kunne vælge at komme med i denne ordning, men at man skulle ansøge om at komme med. Det foregik ved at sende en meget simpel mail til jordemoderpraksissen i Skejby. Det skulle gøres inden man skulle til første jordemoderbesøg, hvilket vil sige inden uge 18.

Jeg ansøgte i september, og 3 uger senere fik jeg svar. Jeg var kommet med i ordningen, og var kommet på team onsdag. Det passede helt perfekt, for onsdag var også min skiftedag – altså gik jeg ind i en ny graviditetsuge hver onsdag. På et team er der 3 jordemødre, og jeg nåede at stifte bekendtskab med 2 af dem.

Jeg nåede at være til jordemoder i uge 18, uge 28, uge 35 og uge 37. Jeg fødte 37+1, så min aftale i uge 38 nåede jeg aldrig til, og det var jeg egentligt glad for ;-) Jeg havde et ret langt forløb med en latent fase på 90 timer. Fødslen ville gerne igang, men veerne kunne ikke rigtigt få ordentligt fat. Det endte med, at de tog vandet om morgenen d. 12/3, og Elliot er født 21.38 samme dag. Forløbet kan du læse mere om her.

Jeg har haft et godt forløb. Men jeg har haft massive plukkeveer fra uge 28, og jeg gik til enormt mange tjek fordi der ofte var regelmæssighed i plukkeveerne, og mine jordemødre troede flere gange, at nu var det nu. Heldigvis blev der ikke nogen præmatur baby til os, for han blev jo derinde lige indtil det var “lovligt” at føde. De var nervøse for, om baby (og mig) ville blive stresset af alle de veer min krop lavede, så efter de 90 timer tog de i samråd med fødselslægerne på Skejby beslutningen om at prikke hul på vandet. Jeg var 2 cm åben, så de kunne sagtens komme til.

Grunden til mit enormt succesfulde forløb og min gode oplevelse har uden tvivl været pga. mine kendte jordemødre. De kendte min historie, og hver gang jeg skulle ind til et af mine utallige ekstra tjek på svangreambulatoriet, så var det en af mine egne jordemødre der tog sig af mig. Det har givet så enormt meget kvalitet i mine konsultationer synes jeg. Jeg er ovenud tilfreds, og jeg ville ønske jeg kunne blive garanteret de samme jordemødre når vi engang skal have nummer 2. Det er simpelthen de sødeste kvinder!

Under selve fødslen var det også en af mine egne jordemødre der var med fra start til slut, og det var ligeledes hende der foretog hørescreening og PKU på Elliot.

Som I nok kan høre, har jeg kun roser tilovers, og jeg vil til enhver tid anbefale kendt jordemoderordning i Skejby! Jeg er godt klar over, at det jo desværre ikke er alle der kan komme med i sådan en ordning, men jeg synes det er fantastisk at det findes – og jeg håber der kommer flere kendt jordemoderordninger i fremtiden.

booklet

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

2 kommentarer

  • Det med kendt jordemoder ordning kan jeg kun være enig med dig i..
    Jeg har været i det i begge mine graviditeter og har faktisk været så heldig at det var samme team, og at jeg fødte ved præcis den samme jordemoder begge gange. Så hun 100% kendte mit forløb fra første fødsel, hvor der kun gik 3 timer og 47 fra første ve, til jeg havde min datter i armene.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Jeg synes det er så fantastisk en ordning, både for den fødende og egentligt også for jordemoderen. Jeg kunne i hvert fald forestille mig, at mange jordemødre også synes det er fantastisk at få mulighed for at skabe en tættere relation med deres fødende :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet økologisk rabarbersaft