Når tingene nogle gange bliver hårde

11 irriterende ting, folk siger til en nybagt mor: Part 3

Jeg må altså indrømme, at jeg faktisk har ret mange af disse kommentarer til at ligge klar (jeg er åbenbart sådan en type, der husker det for evigt. Lidt som en elefant, som jeg er en meget passende metafor i denne sammenhæng). Denne gang er der irriterende ting, folk siger til gravide kvinder og nybagte mødre:

  • “Har du ikke fået lidt væske i kroppen siden sidst?” – Undskyld mig, men plejer jeg at rende rundt med fede Anna og Lotte fingre? Jeg har væske helt ud i min næsetip, altså! (Seriøst, jeg havde væske i næsen til allersidst!)
  • “Er du så sikker på, at der kun er én derinde? Høhø” – Det må være en rimelig standard kommentar, for faktisk havde jeg en helt normal størrelse mave, og lå faktisk lidt under gennemsnittet. Uanset hvad, er det en pænt irriterende kommentar.
  • “Nå, det varer heller ikke så længe nu, hva?” – Jeg var i uge 23, så synes da egentligt der var sådan ooookay lang tid igen. Måtte jo konstatere, at vedkommende (som var en komplet fremmed) havde vurderet, at jeg var noget længere henne, end jeg var… Så står man dér og føler sig pænt tyk.
  • “Ej, du plejer da ikke at have så uren hud, gør du?” – Bare kald mig pizzafjæs, gider du?
  • “Er du blevet bange for at føde, nu hvor du har prøvet det? Eller var det ikke så slemt?” – Nej, og jo. Nej, jeg er ikke bange – for se hvad der kom ud af det. Men jo, det gjorde pissefuckingnullernaller, og jeg gad da godt at smerten ikke var en del af gamet.
  • “Nå, savner I så tiden hvor I bare var 2?” – Altså, du spørger om jeg savner dengang Elliot ikke fandtes? Hvor mange forældre savner sådan for alvor tiden uden deres børn? Jeg savner at sove når jeg vil, ligeså længe jeg vil. Men det er nogenlunde dét – og det er nok mest fordi søvn er ret minimalt herhjemme for tiden.
  • “Det er altså også bare nemmere når man lærer dem at sove selv helt fra start” – Bagklogskab er umiddelbart ikke så pisse brugbart når barnet er 8 måneder – det er ligesom lidt for sent. I øvrigt for han også lov til at komme ind og ligge imellem os ligeså længe han vil – tryghed skal der ikke være mangel på!
  • “Åh ja – og så skal I igennem det heeeeele igen når I skal have et barn mere.” – No shit!
  • “Ej, jeg synes faktisk også man kunne se det på din mave sidst vi sås, men jeg ville jo ikke sige noget.” – …jeg er i uge 10 nu, og vi sås for 3 uger siden. Ret sikker på, at du så syner, hvis du kunne se noget på det tidspunkt!
  • “Nu er det ikke for at blande mig, men man må altså ikke spise det der når man er gravid.” – Jeg tror umiddelbart jeg har ok meget styr på, hvad jeg må spise når jeg er gravid. Så hvis du vil opdatere dig på de nye anbefalinger inden du kommentar på en fremmed gravids mad, så ville det være super.
  • “Får han ikke grød endnu? Jamen det skal de da starte med når de er 4 måneder, ellers bliver han jo ikke mæt.” – Nej, han får ikke grød endnu – og det er okay du spørger. Men nej de skal ikke starte efter 4 måneder ifølge de nyeste anbefalinger, og jo, han er dejlig mæt dagen lang!

IMG_83742,5 uge inden Elliot meldte sin ankomst :-)

Husk, at du kan følge med på instagram @sanneagersnap, på snapchat @sanneagersnap og på facebook @incredibaby her

1 kommentar

  • Louise B

    Åh ja, jeg går sådan i smug og savner at være gravid, meen de der kommentarer dem savner jeg altså bare overhovedet ikke ;-) Har en søn der er en måned yngre end Elliot, og hurra for at de er lækre og smiler, for hold nu op de kan også være en mundfuld.. Har været græsenke i 3 dage – jeg glæder mig til farmand ankommer på martriklen i nat :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når tingene nogle gange bliver hårde