Fyldig brownie med karameltopping
I går havde jeg besøg af mødregruppen. Jeg nævnte vist i indlægget i går, at jeg havde bagt en temmelig lækker kage.
Opskriften kommer her:
- 2 æg
- 200 gram sukker
- 150 gram mel
- 60 gram kakao
- 90 gram smør
- 100 gram mørk chokolade min. 70 %
- 1 dåse kondenseret mælk
Æg og sukker piskes luftige mens smør og chokolade smeltes over vandbad. Chokolade og smør-blandingen vendes i de luftige æg, og mel og kakao sigtes i blandingen. Herefter blandes det hele forsigtigt sammen, uden at slå luften ud af dejen. Dejen hældes i en springform (min er 28 cm.), og kondenseret mælk hældes ud over kagen. Bages i ca. 40 min ved 170 grader. Karamellen må ikke blive brændt!
Hold dog øje med kagen. Jeg bagte i 30 min. ved 160 grader fordi min ovn er et monster når det kommer til varmen – og så bager den ujævnt. Skønt, når ovnen ikke engang er 6 måneder gammel, ikke?! ;-)
Stil kagen på køl, og skær i firkanter når den er helt afkølet.
Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!