Det der med at føde...

Fyldig brownie med karameltopping

I går havde jeg besøg af mødregruppen. Jeg nævnte vist i indlægget i går, at jeg havde bagt en temmelig lækker kage.

Opskriften kommer her:

  • 2 æg
  • 200 gram sukker
  • 150 gram mel
  • 60 gram kakao
  • 90 gram smør
  • 100 gram mørk chokolade min. 70 %
  • 1 dåse kondenseret mælk

Æg og sukker piskes luftige mens smør og chokolade smeltes over vandbad. Chokolade og smør-blandingen vendes i de luftige æg, og mel og kakao sigtes i blandingen. Herefter blandes det hele forsigtigt sammen, uden at slå luften ud af dejen. Dejen hældes i en springform (min er 28 cm.), og kondenseret mælk hældes ud over kagen. Bages i ca. 40 min ved 170 grader. Karamellen må ikke blive brændt!

Hold dog øje med kagen. Jeg bagte i 30 min. ved 160 grader fordi min ovn er et monster når det kommer til varmen – og så bager den ujævnt. Skønt, når ovnen ikke engang er 6 måneder gammel, ikke?! ;-)

Stil kagen på køl, og skær i firkanter når den er helt afkølet.

Kage

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der med at føde...