Kære mand: Du skal ikke blande dig i min fødsel!

Hvor meget solcreme skal et barn bruge?

… var et af de spørgsmål jeg troppede op med på mit lokale apotek.

Jeg skulle nemlig pludseligt ud at købe solcreme til Elliot, for jeg skal love for sommeren er kommet.

Sidste år var Elliot ikke ude i solen. Han var for lille syntes jeg, og så er det i øvrigt også hvad der anbefales fra eksempelvis sundhedsstyrelsen – så det passede mig fint at vi holdte os i skygge og dermed ikke brugte solcreme.

I år er dog en anden snak. For Elliot er begyndt at gå, han elsker at være udenfor, og så er det jo skønt at vi allesammen kan være udenfor. Jeg forsøger at holde ham i skygge når jeg kan, men det er jo ikke fysisk muligt at holde sådan en vildbasse under en parasol hele tiden ;-)

Jeg har en forkærlighed for A-derma. Jeg har både fortalt om A-derma til røde babykinder og om hvorfor jeg ikke lader mig påvirke af skræmmekampagner om farlig kemi i A-derma.

Den søde dame på apoteket fortalte mig, at A-derma i år har solcremer på markedet i Danmark – og SÅ blev jeg glad. Faktisk var jeg ikke i tvivl om, at det blev årets solcreme til Elliot.

aderma

 

Men når man så har købt sig en solcreme, hvor meget skal man så bruge? Man skal faktisk bruge 10 ml til småbørn, 20 ml til børn, og 40 ml til voksne. Her taler jeg om mængder til en hel krop. Man bør smøre 2-3 gange dagligt hvis barnet er udendøre, og oftere hvis barnet er i vand. Hos os smører vi ham om morgenen, og vuggestuen smører ham igen deroppe. Hvis vi skal udenfor om eftermiddagen herhjemme får han et lag mere i ansigtet, nakken og på hænderne. Det er måske ikke nødvendigt, men better safe than sorry. Vi smører ham ikke hvor han er dækket af tøj.

For en god ordens skyld vil jeg gerne lige pointere, at dette indlæg ikke er sponsoreret af nogen som helst, og solcremen har jeg købt på det lokale apotek til 199 kr. – og den er hver en krone værd :-) Den har i øvrigt pumpe og er en spray. Den er dog lidt anderledes end andre sprays synes jeg. En smule tykkere måske? Og så er den hvid – den farver altså ikke tøjet gult!

IMG_4146

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære mand: Du skal ikke blande dig i min fødsel!