Så endte vi i nyhederne :-)

Kære mand: Du skal ikke blande dig i min fødsel!

Okay, jeg er godt klar over, at det jo heldigvis ikke er særlig mange mænd der deler disse holdninger. Faktisk er det nok meget få. De fleste mænd har nemlig en ret stor respekt for, at vi kvinder presser et lille menneske ud af et pænt lille hul ;-) Men nu var jeg jo så heldig at være med i en artikel i nyhederne i går, og det affødte naturligvis en masse kommentarer på nyhedernes Facebookside. Lad mig understrege: Det er jeg helt cool med. Jeg kan både håndtere, at folk kalder mig trunte, et luksusdyr og synes at min fødsel har været helt til grin magelig. Men hold kæft hvor er der man åndssvage kommentarer fra ignorante mandspersoner, der har en holdning til graviditet, fødsel og smerte. Ting, som de jo i sagens natur ikke ved en dytfis om. Og helt ærligt, ikke? Der er bare ting, som mænd ikke skal sige.

Eksempelvis:

  • Graviditet og fødsel er jo altså ikke nogen sygdom” Jo tak du, det er jeg godt klar over. Men måske du gerne vil prøve at skide en kommode?!
  • “Det har kvinder i tusinder af år gjort uden smertestillende, så kvinder i dag er altså nogle luksusdyr. Skulle vi ikke bruge vores skattekroner på noget mere fornuftigt end smertestillende til fødende?” Jo, skulle vi ikke? Lad os endelig lige diskutere den der smerte du aldrig kommer til at føle. Det er noget med at man snakker som mand har forstand til, eller hvordan er det nu?
  • “Det er jo kvindens egen skyld, at hun er blevet gravid. Hun må da vide, at hun skal føde på et tidspunkt, så hvorfor skal hun have sådan en magelig fødsel på vores regning?” Man bliver så træt. En tryg fødsel betyder en mindsket risiko for kejsersnit, som jo altså er en ret dyr affære. Og så betyder en rolig og tryg fødsel faktisk også, at mange kvinder bruger færre smertestillende midler.
  • “Før i tiden fødte kvinder jo uden smertestillende, og havde kun barsel i 14 dage. Og dengang var der ingen der pivede” Ja, og de gik 10 km i snevejr, selv om sommeren, ikke?
  • “Når man først har sagt A, må man også sige B.” THAT IS BRAND NEW INFORMATION!! (indsæt selv Phoebes stemme)

mand

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

4 kommentarer

  • S

    Graviditet og fødsel er umanerlig smerte, det kunne jeg sagtens forestille mig. Det gør det stadigvæk ikke til en sygdom, og jeg kan ikke helt forstå, at du ikke kan se at de to ting er helt forskellige?? Altså, hvorfor du placerer dem i forlængelse af hinanden, når det er to forskellige ting?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Grunden til jeg sætter dem i forlængelse af hinanden er, at der er folk der siger til gravide eller om gravide – eller om graviditet generelt, at det jo ikke er en sygdom. Og ærligt, så er der altså faktisk en nogle gravide som lider af bækkenløsning, svangerskabsforgiftning, graviditetssukkersyge, risiko for præmatur fødsel som betyder sengeleje i lang tid osv osv. Så faktisk KAN graviditet SAGTENS være en sygdom. Bestemt ikke for alle. Men når man står som højgravid med halsbrand, væske i kroppen, karpal tunnel syndrom i hænderne – eller en af ovennævnte mere alvorlige lidelser – så synes jeg det er vanvittig flabet og unødvendigt at folk mener de skal kommentere på at graviditet ikke er en sygdom. Det er man jo godt klar over, at det per definition ikke er. Men det behøver altså ikke altid være 2 forskellige ting.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bea

    Generelt skal folk bare stoppe med at kloge i hvordan en fødsel BØR foregå! Der findes skam også rigeligt med kvinder, der kommer med samme udtalelser, det er jeg om noget mere uforstående overfor!? 😯 Tsk tsk tsk 😒

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Der er masser af kvinder med samme udtalelser – mange flere kvinder end mænd. Jeg forstår bare endnu mindre, at en mand kommenterer på det. Han kan på ingen måde nogensinde komme til at vide hvad han snakker om :-P

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så endte vi i nyhederne :-)