Hej fra det nordjyske!

Tidspunkter, hvor det er liiiidt akavet at være gravid

  • Tiden mellem den positive test og “offentliggørelsen” af graviditeten. Du er nødt til at finde på de mest lamme undskyldninger for at du ikke vil have et enkelt glas vin eller en kold øl i solen. Ingen ved, at  der er flyttet en ekstra beboer ind i din mave – og du kan endnu intet sige.
  • Når væsken i kroppen er arriveret for alvor. I starten havde du bare store fyldige lækre læber. Men så kom resten af væsken også. Dine kinder er igen på “æblekinder”-stadiet og du ligner mest af alt snurre snup med dine store kinder OG næse fyldt med væske. (I kid you not – jeg havde SÅ meget væske i næsen den dag jeg fødte!)
  • Når du stadig ligner en der bare har spist for meget kage…
  • Når din mave er blevet så stor, at du nu må have hjælp til at barbere dig alle steder udover under armene. (eller at du bare helt dropper det)
  • Første gang du opdager, at du ikke længere kan passe dine yndlings sko. Man kan få SÅ meget fint graviditetstøj – men ingen graviditetssko!
  • Når du står med vildskab i øjnene på apoteket, og beder om noget der kan slukke din halsbrand og dine sure opstød. “Mine Alminox virker ikke længere. SLET ikke!”
  • Når din slimprop går. Hvordan helved kan der komme SÅ meget alien-lignende klamhed ud? På den lyse side gør det i det mindste ikke ondt! (og fødslen nærmer sig!)
  • Når du døjer med slemme plukkeveer og bliver nødt til at trække vejret dybt i bybussen. Man kan bare se på folk, at de holder øje og tænker “Er hende der ved at føde?!”
  • Når du for første gang ser dit eget spejlbillede i en butiksrude imens på går, og indser at du vralter. Men jeg er jo kun i uge 24!?
  • …. når barnets hovede senere trænger ned og føles som en bowlingkugle mellem benene – så indser du, at du saaaagtens kunne komme til at vralte endnu mere! Så du rocker din nye gang med stolthed #preggostyle

18081_792244270850388_4285883978310076679_n

Husk, at du kan følge med på instagram @incredibabydk og facebook @incredibaby lige her

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

7 kommentarer

  • Jeg elsker den måde du bare kan være så dejligt selvironisk :) Jeg elsker dine indlæg med lister, for du får opremset alle tingene på en humoristisk, men samtidig nærværende måde!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej Sanne – fantastisk blog og familie du har!
    Hvilke undskylderninger brugte du for at sige nej tak til alkohol inden det blev offentliggjort?
    Jeg har altid godt kunne lide vin til maden eller en god øl. Selv hvis jeg er i bil, har jeg som regel sagt ja til et enkelt glas til maden – Hvordan undgik du familie og venner gættede det når man pludselig ingen ting skal have?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Hej Rikke,
      Tusind tak!
      Hehe. Det blev vist til noget med noget penicillin og at Mads drak mit glas uden nogen lagde mærke til det. Men vi fortalte det også inden uge 12 (husker ikke helt præcist hvornår) :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Hvordan tacklede du plukveerne? Og hvor tidligt fik du dem? Jeg har ret mange, og må indrømme at det bekymrer mig. Jeg er knapt 22 uger henne, og er blevet undersøgt i forbindelse med dem. Lægerne siger at der absolut ingen grund til bekymring er, men alligevel har jeg svært ved at lade være.. Suk. Kh Sarah

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Hej Sarah.
      Øv, at du også døjer med det – det er der desværre mange der gør :-(

      Jeg var deltidssygemeldt fra uge 22 og fuldtidssygemeldt fra uge 26. Jeg forsøgte at undgå mental stress og naturligvis fysisk aktivitet der kunne forværre det.
      Jeg fik scannet min livmoderhals ret mange gange, og det hjalp at blive bekræftet i, at der stadig var “rigeligt” at tage af.

      Jeg fødte jo i uge 37+1, så det er klart at de mange plukkeveer har haft en effekt.

      Jeg tror det er svært ikke at bekymre sig – det gjorde jeg også. Men jeg tog det ret roligt til sidst fordi min livmoderhals var lang og meget stram. Det har formentligt været det der reddede mig fra for tidlig fødsel.

      Prøv at slap af, og ring til læge eller jordemoder når du bliver for nervøs. Det hjælper tit at tale med en fagperson :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • JA, for katten da!

    Og:

    • når svedpletterne under armene bliver lidt for tydelige
    • når sætningen “jeg brækker mig” bliver mest brugte sætning
    • når det bliver en kæmpe udfordring at holde på prutter og urin

    🙈😂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej fra det nordjyske!