Om at finde sin nye identitet som mor

Sundere pandekager med sød kartoffel og banan

pandekager2

Her til formiddag har vi haft besøg af Mads’ familie. Den stod på brunch med alt muligt lækkert som både æg & bacon, boller, frugt og pandekager.

Og det er sådan set pandekagerne jeg vil koncentrere mig om nu. For de var faktisk rigtig lækre – og ikke nær så usunde som de ellers kan være. De er uden hvedemel og uden sukker.

Jeg vil faktisk gå så langt at sige, at de er babyvenlige også. For Elliot elskede dem. Med fordel kan man udelade kanel, hvis man ikke vil give det til de små. Jeg synes bare det giver en lækker smag :-)

Jeg fik lavet en ordentlig stak, og til brunch var der nok til 7 voksne og Elliot. Opskriften er inspireret af nogle pandekager jeg så hos Go’ Morgen Danmark :-)

Opskriften lyder:

200 gram blendede havregryn
400 gram most sød kartoffel (jeg kogte den i 20 minutters tid og gav den en omgang med stavblenderen)
1,5 moden banan (kan godt tåle mere banan hvis man er vild med banan-smag)
2 tsk kanel
1,5 tsk bagepulver
5 æg
200 ml mælk
50 gram smeltet smør

pandekager4

Pisk æg og mælk, og tilføj smør. Bland alle de tørre ingredienser og hæld dem i dejen. Pisk godt sammen, og tilføj til sidst den moste søde kartoffel og bananerne i dejen. Pisk indtil dejen er helt ensartet. Tjek evt. lige for store klumper af sød kartoffel, hvis nogle skulle have undveget stavblenderen ;-)

Steg på panden. Hvis du har en god pande kan du undlade smør, fordi det er i dejen. Jeg bruger dog altid smør på panden til de første par stykker – ellers føler jeg bare, at det går helt galt ;-)

pandekager

Jeg bagte dem på denne størrelse, og inden de blev serveret røg de alle en tur i et ildfast fad og ind i ovnen. Så var de alle dejligt lune, og smagte altså super lækkert. Det er i hvert fald ikke sidste gang vi får dem herhjemme! :-)

Bon appetit!

pandekager3

Royal Copenhagen fad her

Husk, at du kan følge med på instagram @sanneagersnap, snapchat @sanneagersnap og på facebook @incredibaby her

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

1 kommentar

  • Molobom

    Jeg har allerede lavet dem et par gange, da lillesøster ikke er vild med morgenmad. De her er dog et kæmpe hit både hos hende på ét og hende på tre 👌🏻
    Jeg har dog lavet dem i ovnen og det fungerer også helt fint, men men men.. kan de fryses tænker jeg nu, hvor jeg er i gang med XL-portion? 😏

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at finde sin nye identitet som mor