Vinderen af give-away er...

10 hurtige og ærlige omkring fødsler

11022567_794757970599018_2595092012792213962_n

Jeg så engang dokumentaren “More business of being born”. Der sad Gisele Bundchen og fortalte om hendes fødsel. Det var som om en bølge rullede ind over hende, og hun trak sig ind i sig selv, trak vejret dybt, og kunne mærke hele naturen i oplevelsen, og hvordan hendes krop bare overtog styringen.

Lad mig lige fastslå én ting: Det var ikke min oplevelse af at føde. Som I kunne læse i Mads’ indlæg her, så lå jeg og skreg af mine fulde lungers kraft inden jeg fik min epidural. Det havde måske noget at gøre med, at veerne stormede frem da de tog mit vand, og ikke gav mig meget chance for at vænne mig til smerterne. Men ærligt, ikke? Så gør det bare fucking ondt altså. Og sådan er det. Men det kan håndteres på den ene eller anden måde. Jeg fik epidural under udvidelsesfasen, og intet smertestillende under nedtrængning og pressefasen. Det var en smerte jeg kunne håndtere. Måske var det fordi, målet næsten var nået? Eller måske havde jeg vænnet mig til smerten? Måske var jeg bare mere udhvilet efter nogle timers ro? Ingen ved det, men Elliot kom til verden – ligesom alle andre børn gør det. De bliver født på den ene eller anden måde. Her er nogle hurtige og hudløst ærlige omkring fødsler, som jeg ikke var klar over på forhånd:

  • Du kan ligeså godt forlige dig med tanken om en voksenble. For det er praktisk talt sådan én du får på, når du kommer på fødestuen og vandet er gået. Charming? Not. Sjovt? Oh yes. (Vi har taget billeder – og SÅ er det altså sjovt)
  • Du kan vælge at få et lavement. Jeg sagde ja. Bed din kæreste om at gå når de 5-10 minutter er gået. Bare et godt råd.
  • Du kommer formentligt til at gå en smule i stykker. Jeg fik blot “hudsafskrabninger”. Men det gør ondt at tisse – lad os bare være ærlige. Det gør faktisk ondt i et par uger.
  • Man bløder uhyggeligt meget efter en fødsel. Vi taler gyserfilm alá “Saw”. Det er helt normalt. Også selvom der kommer klumper på størrelse med hønseæg(!!!!). Oh yes – det er hvad de fortæller dig til fødselsforberedelse. Så don’t get scared.
  • Væsken i kroppen forsvinder hurtigt efter fødslen. Men så kommer det igen. Sådan noget pis, hva? 1 måned gør helt enormt meget godt for væsken. Så hang in there – det går væk igen!
  • Du skal lynhurtigt over på barselshotellet efter de 2 timer efter fødslen er gået. “Ja, vi kører om 10 minutter”, kom jordemoderen ind og sagde. Og så må man altså få pakket sammen, og proppe en sut i munden på barnet hvis han skriger. Rimeligt stressende for en nybagt mor. Det gik dog fint.
  • Når vandet går, føles det som du forestiller dig (hvis du altså forestiller dig, at det føles som at tisse i bukserne). Det er dog varmere end jeg troede. Og så er det helt klart (hvis alt er vel), og faktisk slet ikke ulækkert.
  • Dit sexliv bliver ikke ødelagt fordi faren har “kigget med” under fødslen. Det er så fantastisk, at barnet endelig snart er ude. Og som Mads siger “nærmest helt romantisk”. Det lader vi lige stå for sig selv…
  • Din mave synker sammen som en bolledej når de hiver barnet ud. Føles vildt sjovt! Mærk lige på den når barnet er ude, imens de tjekker barnet – det er ren butterdej ;-)
  • Din mave ser SÅ underlig ud de første dage efter fødslen. Livmoderen trækker sig hurtigt sammen, men maven bliver helt underlig at se på, når livmoderen til sidst kun buler ud forneden. Tag billeder – det gjorde jeg. De er sjove at se nu!

 

fødsel

Husk, at du kan følge med på instagram @sanneagersnap og på facebook @incredibaby her

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af give-away er...