10 ting, som du kan gøre for din gravide veninde

Om glansbilledeeffekt og halve sandheder

Jeg færdes en del på de sociale medier. Særligt blogsfæren og Instagram, hvor jeg dagligt er aktiv med enten kommentarer. Jeg har tidligere skrevet dette indlæg, som omhandler en snert af det emne, jeg gerne vil tage op i dag.

Glansbilledeeffekten
Jeg vil nemlig gerne tale (eller skrive, egentligt) om den der glansbilledeeffekt der raserer rundt omkring på især Instagram. Perfekte “Bo Bedre” hjem, og børn i pyntede outfits, som man jo naturligvis godt ved ikke er hverdagskost. Det er bare (nogle steder) kun det, der bliver vist frem. Jeg ved godt, at det er fordi de har profiler, hvor de ønsker at inspirere andre. Men kan man ikke i ny og næ inspirere gennem ærlige billeder af et ægte liv og ægte rod?

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg naturligvis ikke propper min feed med billeder af rod – det er jo ikke noget jeg selv (eller andre for den sags skyld) gider kigge på hele tiden. Men jeg synes bare det er vigtigt, at vi lige husker hinanden på, at det er ok at have “ægte” hjem, og at din yndlings bolig-instagrammer altså heller ikke bor pletfrit i virkeligheden. Det er tiltænkt inspiration.

Modstandsbevægelse?
Der er ved at opstå en snert af modsat effekt. Nogle af profilerne, som tidligere kun viste de æstetiske billeder, er begyndt at vise rod og ærlighed engang imellem. Andre er begyndt at lave en lille notits omkring, at der altså ikke altid ser sådan ud hjemme hos dem. Formentligt fordi, at de får en del kommentarer omkring netop det.

Det får mig til at tænke på, om der mon er ved at opstå en mindre “modstandsbevægelse” mod den opstillede og halve sandhed. Folk efterspørger og roser i større grad ærlige og ægte billeder uden filter. Billeder, som man kan relatere til og som man kan spejle sig i. Billeder, hvor der bliver tilknyttet en historie hvad end den er god eller dårlig. Billeder, som giver os et indblik i hvem der egentligt ejer profilen.

En fremtid med gennemsigtighed
Jeg håber og tror på, at den næste æra for de sociale medier bliver mere gennemsigtighed og mere ægte profiler. Og jeg glæder mig til det (måske) sker. Der er allerede nogle forholdsvis store profiler, som faktisk producerer præcist det indhold som jeg beskriver heri: En blanding af æstetik og virkelighed. Og sikke en fornøjelse!

Jeg skal jo ikke blande mig i, hvad andre deler – men jeg vil forsøge at holde mig selv i ørerne, ved at holde min egen sti “ren” og ikke pynte på sandheden gennem hele min feed. Jeg tænker en god blanding af fine billeder, og billeder hvor rodet ikke lige er i fokus ;-)

Nedenfor kan I se et lille eksempel på et billede, hvor der meget strategisk er skåret en hel del af vores hjem væk fra billedet. Vi lever nemlig i byggerod, flytterod og babyrod. Og det skal da bestemt ikke være nogen hemmelighed.

halve sandheder

halve sandheder2

Vasketøj der skal lægges sammen, et skab der stadig ikke er færdigsamlet, et depotrum der mangler en dør, og en dør der ikke er sat på i fordelingsgangen. Og nå ja, et stykke væg der mangler maling. Fik jeg nævnt, at vi bor i bygge/flytterod? ;-)

Husk, at du kan følge med på instagram @sanneagersnap og på facebook @incredibaby her

1 kommentar

  • Det er super med billeder der viser den anden side. Jeg har tidligere skrevet meget om min have, og hver gang der skulle laves billeder blev der da også fjernet haveredskaber osv, så det ikke så rodet ud. Jeg var egentligt selv lidt imod men fortsatte med den manipulerede opstilling.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting, som du kan gøre for din gravide veninde