"Vi vil alligevel ikke stoppe fødslen nu"

Er sønner ikke lige så eftertragtede?

Af undring, ren og skær undring smider jeg lige et spørgsmål op i plenum:

Ønsker flere mødre sig piger, end drenge?

Ikke sådan for alvor, for jeg ved godt at alle jo i bund og grund bare gerne vil have et sundt og raskt barn.

Men mere sådan “hvis jeg selv kunne vælge”-agtigt. Ville flere mon i så fald vælge døtre?

Grunden til, at jeg undrer mig er at jeg mere end én gang er faldet over andengangs-mødre der ønsker endnu en pige, og knapt så tit møder jeg kvinder, som helst vil have en dreng mere. På samme måde har jeg igennem de her “terminsgrupper” på facebook oplevet førstegangsgravide som rent faktisk har været grædefærdige i et par dage efter nyheden om, at det altså ikke var en datter i maven, men en søn.

Og så sidder jeg nok lidt og tænker (måske fordi jeg med stor sandsynlighed aldrig får en datter): “Hvad er grunden til, at man hellere vil have en pige?”

Jeg hører det også af og til – spørgsmålet om, om jeg havde håbet på en pige. Det kan jeg heldigvis svare helt ærligt på: “Det havde jeg faktisk ikke rigtigt nogen holdning til”. Det gik vildt stærkt med at blive gravid igen denne gang, så jeg tror ikke, at nogen af os havde nået at spekulere så meget på hvad vi håbede på. Vi var bare ret oppe at køre over, at vi var så heldige at kunne få søskende med så lille aldersforskel. På den front er jeg så faktisk glad for, at vi venter endnu en dreng – brødre med kun 22 måneder imellem. Det må sgu da blive skønt! :-D Jeg har tit joket med, at jeg forbliver en drengemor uanset hvor mange børn vi får. Det er nok også ved at være sådan jeg ser mig selv. “Mor til drenge” Efter vi har fået dreng nummer 2, tror jeg slet ikke jeg ville vide hvad jeg skulle gøre med en pige ;-) (Jeg kunne nu nok hurtigt lære det, tror I ikke?)

Jeg synes, selvsagt, at drengebørn er det dejligste i verden. Ganske simpelt. Elliot er jo i mine øjne det skønneste verden kan byde på (haha – hør mig lige!)

Jeg forstår da udemærket, at man gerne vil have en af hvert køn – det tror jeg da, at mange ønsker hvis man spørger sådan overordnet. Men altså, det er ikke noget jeg har skænket særlig mange tanker – eller gjort noget som helst for at påvirke. For mig var det ret underordnet hvilket køn vi skulle have (og det er altså ikke for at lyde hellig, eller noget). Jeg var nok mere tryg ved tanken om endnu en dreng – for det kender jeg allerede. Men en lille pige havde da også været skønt, uden tvivl!

I øvrigt er noget med, at man kan spise bestemte ting alt efter om man ønsker det ene eller andet køn – dem kan I finde hos Karmamilli, hvis I nu sidder og synes jeg er fjollet at høre på ;-) (og jeg er altså helt nede med hendes indlæg – det er da en sjov teori!) I øvrigt siger jeg bestemt ikke, at det ikke er okay at man drømmer om et bestemt køn – men alt med måde :-) Der er  mange, der ville give alt bare for at blive gravide og få et barn, så inden vi bliver helt opslugt i vores egen drøm omkring hvordan vi havde forestillet os, at vores drømme-familie skal se ud, så skal vi alle lige huske at se “the big picture”, tror jeg. Vi skal i hvert fald overveje hvor meget vi sætter os selv op til, at vi ønsker et bestemt køn – fordi det jo i bund og grund er rablende ligegyldigt – især i et land som vores.

Jeg havde ikke kalkuleret med, at jeg aldrig skulle opleve en datter. Eller ikke at skulle blive mormor en dag. Men med mindre vi skal have en 3’er engang, så er der altså ingen chance for, at jeg kommer til at opleve det.

Til gengæld har jeg snart 2 sønner, og det er i mine øjne endnu bedre. For de er nemlig vores sønner, og præcis dem det var meningen, at vi skulle have glæden af :-)

(Gad vide om flere mænd mon ønsker sig sønner? Hmm. Så langt er min undring ikke nået endnu)

img_7967

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

26 kommentarer

  • Jeg blev faktisk en smule ‘skuffet’, da jeg fik at vide, at vores 3. barn var en pige. (Har 2 drenge). Ikke fordi, at jeg var ked af at skulle have en pige, men fordi jeg var ked af ikke at skulle have flere drenge. Jeg havde det nok lidt ligesom dig, at jeg var en drengemor. Og jeg blev flere gange forundret over, at mange sagde til mig, inden vi kendte kønnet, at så måtte vi håbe, at det var pigen denne gang! Og efter fødslen har jeg flere gange fornemmet folks forventning om, at jeg er SÅ taknemmelig over at have fået en pige. Selvfølgelig er jeg taknemmelig, men det havde jeg også været over en dreng mere!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • J.bjerre

    Jeg har oplevet helt det samme.. Min ældste dreng er lige blevet 2, og dagen efter blev jeg mor til en skøn lillebror. To raske, sunde og glade børn !
    Men da jeg på arbejde i sin tid fortalte at vi ventede endnu en dreng sagde en af kollegaerne at så blev vi jo nødt til at få en nr 3 (for at forsøge at få en pige). Jeg blev helt paf, og selvom kommentaren var ment for sjov, var der et gran af seriøsitet i den!
    Ja jeg håber vi får en 3’er engang, men jeg bliver lige taknemmelig om det er en dreng eller en pige!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette Ninon

    Du skal glæde dig til at dine sønner bliver hinandens bedste venner. Vi fik 2 sønner med lige godt to år imellem, da vi ventede nr.3, 7 år senere, ønskede jeg mig en pige, vi fik en dejlig lille dreng, og bestemte at han også skulle have en at følges/lege med, så da nr. 4 søn blev født var det helt perfekt.
    4 år senere fik vi en lille pige og hun måtte nøjes med sine brødre. Det er dejligt at være en familie der har hinanden, uanset køn.
    En datter er jo også god til at hjælpe med ekspempelvis tøjvalg, og meget andet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maia

    I mit tilfælde, må jeg erklærer mig enig! Jeg har termin den 3 marts, og vi har valgt ikke at vide kønnet. Dog er jeg begyndt at være en smule træt af, at vi ikke ved det, da ca alle ønsker vi får en pige. Selv faderen! Hans store drøm er to lyshårede piger lige i røven af hinanden, ligesom min søster og jeg. Han siger han selvfølgelig bliver glad hvis vi står med en dreng til marts, men jeg er blevet helt bange for at det bliver en dreng, for tror han bliver en smule skuffet…. og det ved jeg nogle familiemedlemmer bliver. Min søster kalder konsekvent baby for “hun”, det samme gør hans søster. Min mor siger det bliver en pige, fordi maven sidder som da hun fik mine to søstre og jeg. Og min mormor og morfar ønsker sig en ‘mini maia’. Det er ærlig talt dybt belastende! Skal h*n ikke bare være sund og rask?!?! Jeg har udover mine to søstre også to yngre brødre, og synes ærlig talt de er noget så fantastiske! Jeg var selv totalt drenge-pige som lille, med biler, bionicole og konstant klatren i træer. Så det er sgu lidt hårdt, at alle her forventer det bliver en pige! Jeg vil bare have baby kommer til termin, uden komplikationer, og er sund og rask!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Jeg er en af dem, der altid har drømt om at få en datter. Kan ikke forklare hvorfor, men jeg er bare en rigtig pige-pige, og synes der er noget særligt over et mor-datter forhold. Jeg blev så mor til den smukkeste lille pige sidste år, og blev helt ærligt forarget over folks reaktion på kønnet:

    “Er I så tilfreds med det?” “Yes, piger er det bedste” og “Ja, jeg er jo glad for min første er en dreng.”

    Alt sammen sagt at nære familiemedlemmer. Hold nu op, hvor blev jeg gal flere gange. Jeg ved godt, jeg selv håbede på en pige, men ,,. synes sgu ikke det var okay, for er slet ikke i tvivl om at jeg også var blevet glad for en dreng.

    Jeg er nu gravid igen og var SÅ sikker på denne gang var en dreng. For det ville jo være perfekt og sjovt med en af hver. Men kønsscanning viste, at det er en pige. Uden tvivl. Og heldigvis blev jeg bare glad, da scanningsdamen sagde det. Heldigvis, for følelser kan man jo ikke altid styre.

    Det er sjovt det du siger med identitet. For her det sidste stykke tid er jeg virkelig begyndt at se mig selv som pigemor. Jeg synes det er fantastisk, og min mand er SÅ stolt af at han snart er far til to døtre. Tænk, at vi er så heldige at få to tøser med 1,5 års mellemrum. Det bliver så godt. Og så forsøger jeg virkelig at ignorere folks kommentarer om, at så må vi jo håbe at vi får en dreng næste gang o. lign.

    Nå, der var vidst ikke så meget struktur på denne kommentar. Men nu har du da mine tanker :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

    plejer egentlig ikke rigtig at kommentere, men er SÅ enig. Vi har en søn fra 2014 og venter til februar en pige. Hele min mands familie har fået drenge, og jeg havde egentlig indstillet mig på at jeg skulle være drengemor – hvilket bestemt var noget jeg havde det rigtig godt med, til trods for at svigerfamilien specifikt havde bedt om en pige denne gang. Men synes jo også min søn er den mest fantastiske i verden. Men sådan blev det ikke. Vil absolut ikke sige at jeg var skuffet over at vi ventede en pige, men egentlig bare overrasket. Også bliver jeg utrolig forarget over folks kommentarer om at nu får vi endelig en lille prinsesse. Ved ikke om det er mine preggo hormoner ikke hvad det skyldes, men i mine ører lyder det jo som om at vores søn skulle have været en pige. Jeg synes jo han er ligesom han skal være og kunne ikke have ønsket mig ham anderledes ❤️ beklager, det blev vist en lidt rodet kommentar 🙈 har en dreng som sidder ved siden af og synger “pegefinger, pegefinger” 😂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Jeg må ærligt sige, at jeg ikke kan følge tanken om at ønske sig en datter.. :-/ men nu er jeg jo også mor til tre dejlige drenge ;) jeg har aldrig håbet på et bestemt køn, og efter første drengebarn kunne jeg slet ikke forholde mig til at det kunne være en datter..
    Her ved 3. Graviditet var jeg faktisk grædefærdig til uge 20 scanningen.. For hvad hvis det blev en pige?! Jeg følte ikke at jeg ville ane hvordan jeg skulle være mor så..
    Det er mere vores omgivelser, der mener at formålet med en graviditet må da være at få en af hvert køn. At flere af samme køn må give en ekstra tur – endnu et (raskt) drengebarn er en trøstepræmie og så må vi ‘jo bare på den igen’.
    Min mand har heldigvis vendt den om ;) ved kun at have drenge, har vi kun 3 tissemænd at holde styr på – hvad har fædre med 3 døtre? ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Jeg tror, at man som mor til 2 af samme køn altid vil have en underlig følelse hvis nummer 3 er det modsatte køn – ikke dårlig underlig, men bare anderledes. Fordi man jo danner en identitet som mor, ligesom man har en identitet som kvinde. Og pludselig står man og skal vænne sig til ikke længere at være drengemor, men også en pigemor. Og hvordan gør man så lige det? Jeg ville bestemt elske at få en datter engang. Men hvis vi skal have en nummer 3, så får vi et sidste barn fordi vi gerne vil have en søskendeflok på 3, og ikke fordi vi gerne vil have en pige. Det kan man jo godt joke med “så skal vi lige have en lille pige som den sidste.” Men i virkeligheden får de færreste nok børn fordi de gerne vil have en ekstra chance for et bestemt køn. Det er i hvert fald farligt, når man intet kan stille op for at bestemme kønnet ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Da jeg fik kønnet af vide, forsvandt en masse drømme. Det var så hyggeligt at gå at tænke over hvad nu hvis man en dreng så bliver det sådan .. og hvid det er en pige sådan.. men de drømme og tanker forsvandt da man fik sat ord på hvad kønnet var. Jeg var aldrig skuffet over hun sagde dreng, men skuffet over jeg ville vide noget som ikke gav mig noget andet end ‘braste’ drømme i forhold til det var hyggeligt ikke at vide hvad det var. Tilgebgæld græd min kæreste i glæde. Næste gang vil jeg ikke vide kønnet på forhånd, ‘en det betyder ikke det store om det bliver en dreng eller pige, vil bare gerne gå og fantasere mens jeg er gravid. Jeg vil ikke udtale mig om hvorvidt det er bedst at have drenge eller piger. Jeg ved bare, at jeg er lykkelig for min lille dreng.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Åh, så skal du da også have glæden ved uvisheden i hele graviditeten næste gang. Så bliver det også ekstra spændende til fødslen. For mig er det bare overraskelse nok, at der kommer et menneske ud af mig ;-) Haha!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine B.

    Da jeg ventede vores datter, var jeg overbevist om, at det blev en dreng. Ikke fordi jeg kunne “mærke det”, havde drømt det eller andet næh det var ren og skær statistik: Alle omkring os fik piger, og nogle måtte jo få drenge, så det var mok os og det var jeg fint tilfreds med. Min søn – den førstefødte ;-) Da vi så til en scanning fik at vide, at det var en pige, blev jeg så overrasket, men det var alligevel fuldstændig naturligt. Selvfølgelig var det en pige. Allermest var jeg nu nok optaget af, at de sagde at alt til misdannelsesscanningen så fint ud. Vi har nu vores skønne datter, og venter barn nr 2 i januar. Her synes jeg faktisk – som du også lidt beskriver – at det meget har været en opmærksomhed fra omverden. Hvad vil I helst have denne? Helst? Det ved jeg ikke. Et sundt og rask barn igen tak. Politisk korrekt svar, men sådan har jeg det virkelig. Kunne være død-praktisk med en pige med alt det hun kunne arve og så vidste jeg (måske eller lidt mere) hvad jeg gik ind til. Men kunne da også være sjovt med en dreng. En af hver. Også til misdannelsesscanningen denne gang var jeg mest optaget af om alt var i orden. Det var det heldigvis og da hun nåede til at scanne efter køn sagde hun: “det bliver en lillesøster”. Ja, selvfølgelig sagde jeg, var glad og kyssede min mands hånd. “Næh, vent” sagde damen “navlestrengen ligger lidt i vejen – jeg tjekker lige igen.” Og så viste det sig, at være en lillebror og det var jeg nøjagtig lige så glad for, som den første besked :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Sikke en sjov måde, du lige kunne få testet dine følelser af på – og jeg tror heldigvis at praktisk talt alle har det som dig, og bare gerne vil have en sund og rask baby. Så er kønnet jo altså fuldstændig underordnet. Man har jo alligevel intet at sige i det :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

    Jeg tror det for nogle bunder i at man som kvinde bedre kan relatere til de ting, man kommer til at gennemgå som pige. Man kender mere til legene, udfordringerne, kjoler, håropsætning m.m., end man kender til “drengelege”. Man kan nemmere spejle sig i en af samme køn og omvendt – barnet kan måske nemmere spejle sig. Men sådan tror jeg det er for begge køn (og her tænker jeg ikke at alle har det sådan) – men når du spørger om drenge ikke er lige så eftertragtede, tror jeg du skal tage højde for at det oftest er kvinder, der ytrer sig om sådan noget på sociale medier. Jeg tænker også at mange mænd har en Forestilling om at få en søn, de kan spille fodbold med, kigge på biler med osv. De siger det bare ikke på instagram, facebook m.m. Hertil skal siges at jeg tror (og håber) at det er de færreste, der bliver skuffede over hvad køn de får. Men mere at de fleste har en Forestilling om hvordan det er at få en af eget køn (og at det måske er nemmere). Det blev en lang smøre og ved ikke rigtig om jeg kom med en pointe, men altså det er ikke første gang jeg hører om at nogle kvinder ønsker sig piger og tænker det kan være noget af grunden, uden at generalisere og sige at alle har det sådan.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Jeg tror sagtens det kan være grunden – at man forestiller sig, at det er nemmere at relatere til en af eget køn. På den anden side får man bare lidt et unikt indblik ind i drengenes verden som mor til drenge/ en dreng :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • AS

    Du har så meget ret i, at folk glemmer at det kan være svært for nogle at blive gravide. Og hvordan kan man så overhovedet tillade sig at blive skuffet – eller hvad vi nu skal kalde det – over at det ikke lige blev det køn man ønskede sig. Ærlig talt – de folk skulle skamme sig!!! I dag er det bare blevet en folkeret, at man SKAL være utilfreds og grædefærdig hvis det ikke lige passer ind i den perfekte verden – som alle jo stræber efter at leve i. Vi er blevet et forkælet og utaknemmeligt folkefærd.
    Vi var selv igennem 2,5 års fertilitetsbehandling for at blive gravide – og jeg hadede at få kommentaren “i skal da også snart til at have nogle børn”. Og da vi langt om længe blev gravide med en pige – kom kommentaren til min kæreste “HA’ så kan du heller ikke lave drenge ligesom min mand”.
    Come on! Jeg/vi kunne ikke ønske os mere end et sundt og rask barn – og kønnet var altså underordnet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Sikke dog en fjollet kommentar – og malplaceret, hvis du spørger mig. Jeg tror, det kan være svært at se ud over sin egen situation når man kan virke utaknemmelig over et raskt barn – man tænker ikke tanken til ende, for selvfølgeligt er man lykkelig over at man er så heldig at vente et barn.
      Og så har jeg i øvrigt aldrig forstået de der tør ytre sætningen “! skal da også snart til at have nogle børn?”. Det er godt nok en farlig kommentar at smide fordi folk reelt set kan være i gang med projektet – og have problemer!
      Og skønt at høre, at det lykkedes for jer! :-D

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle S

    Vi ønsker os begge en dreng. Men dette bunder nok ud i at vi begge har haft en mavefornemmelse der siger at der ligger en lille dreng derinde (dog får vi først svar på dette på mandag).

    Jeg går egentlig ikke op i kønnet, går mere op i at det er et sundt og rask barn vi venter os. Men må da indrømme at jeg godt kunne tænke mig en af hver.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Man skal heller ikke kimse af den der mavefornemmelse. Jeg havde ingen anelse nogen af gangene – måske også derfor jeg ikke rigtigt har haft muligheden for at blive skuffet. Jeg havde en mavefornemmelse der sagde både dreng og pige – og det er jo ligesom klart, at det er det ene eller det andet ;-) Jeg tror mange gerne vil have en af hver – så man ligesom får begge oplevelser :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Jeg ønskede mig en pige første gang, da min kæreste har en søn i forvejen. Bare så jeg vidste, at jeg ville opleve det at få en datter. Men efter jeg fik vores søn, var det også helt perfekt. Og barn nr. 2 har jeg ingen ønsker til kønnet. For det at være nogens mor er mega skønt, lige meget hvilket køn barnet er.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Det er nemlig enormt ligegyldigt hvad køn det er – man får lov at være nogens mor. Og man er endda så forbandet heldig, at få lov til det mere end én gang! :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Jeg har en dejlig dreng på 4,5 mdr., og da jeg var gravid havde jeg ingen holdning til om jeg ønskede mig det ene eller det andet- bare det var et raskt barn. Men ærligt, så kunne jeg også godt tænke mig en datter engang. Jeg havde selv et fantastisk forhold til min mor, og jeg tror de fleste mor-datter-relationer er anderledes (ikke dårligere, bare anderledes) end mor-søn-relationer. Men en søn mere ville være ligeså velkommen, ingen tvivl om det.. :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Jeg tror, du har ret i at forholdet mellem mor-datter og mor-søn kan være anderledes. Men jeg kender faktisk også en del drenge som har meget dybe forhold til deres mødre, og faktisk bruger dem enormt meget til sparring omkring mange af de samme ting, som man gør som pige. Og omvendt kender jeg piger, som slet ikke bruger deres mødre særlig meget. Jeg tror i høj grad det handler om, hvilket forhold man som mor og far selv skaber til sine børn.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Har lige fået 3. Dreng og det er lige som jeg ville have det, hvis jeg selv havde kunne bestemme💙 Men alle andre ønskede på mine vejne at nr 3. Var en pige🙈 Jeg elsker at være drengemor💙💙💙

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Jeg ved heller ikke helt, hvis vi skulle få nummer 3. Det ville næsten være helt underligt med en pige, når man er vant til to drenge. Men en lillesøster til sådan to banditter kan da også kun være skønt ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Jeg ønskede mig en pige første gang( ville have elsket en dreng lige så højt), tror det drejede sig om de drømme og forestillinger om hvad jeg ville lave med en pige osv. Jeg fik en pige første gang og en dreng herefter. Det er jo vildt sjovt at opleve begge køn. Jeg tænker at mange piger måske føler de kan relatere mere til det samme køn? I sidste ende er det jo fuldstændigt lige meget så længe barnet er rask:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Det kan sagtens skyldes, noget med at piger er mere relaterbare, som du skriver. Det tror jeg, er et godt bud. Jeg har aldrig drømt om en datter som sådan. Jeg har heller aldrig drømt om, hvordan mit bryllup en dag skal være – prinsesse skal det i hvert fald slet ikke være. Jeg ejer nok ikke et eneste stykke lyserødt tøj, og har vist aldrig gjort det. Jeg havde kort hår indtil jeg var 12 år, og badede kun i badebukser lige så længe.
      Måske har jeg i mange år bare været lige så meget dreng som pige – for jeg forestiller mig slet ikke, at det bliver sværere at relatere til drenge. Til gengæld får jeg nok nogle skønne svigerdøtre en dag :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Vi vil alligevel ikke stoppe fødslen nu"