3. graviditet: Uge 25+26

Nybyggeri: Hvorfor du skal hyre en byggesagkyndig

Tidligt i vores forløb med indhentning af tilbud på nybyggeri kunne vi læse, at nogle valgte at hyre en ekstern byggesagkyndig til at føre tilsyn med byggeriet. Det kunne vi hurtigt se fidusen i, for der er virkelig mange byggetekniske ting man bliver nødt til at læse op på, allerede før byggeriet starter – og inden kontrakten er skrevet under.

Hvorfor byggesagkyndig?

Derfor valgte vi også ret hurtigt, at vi gerne ville bruge pengene på en ekstern byggesagkyndig når vi ikke selv har noget kendskab til byggeri eller håndværk. Tanken om, at vi undervejs i byggeriet kunne være sikre på, at alt bliver udført som aftalt var helt klart noget, vi godt kunne lide. Og så skal man nok også gøre op med sig selv, om man netop har evnerne og tiden til at holde øje med byggeriet fra start til slut. Vi syntes ikke, at vi havde tiden (vi havde ikke lige kalkuleret med Corona ;-) ), og vi vidste, at vi ikke havde evnerne – på nogen måde. Og så blev vi også ret hurtigt enige om, at eftersyn med kvaliteten af byggeriet nok ikke var et sted, det gav mening at spare penge?

Hvordan fungerer det?

For os fungerer det på den måde, at vores byggesagkyndige og byggeleder fra Hybel, som vi jo hygger med, har direkte kontakt. Så vores byggesagkyndige ved hele tiden, hvornår han kan komme og føre tilsyn med hver fase. Når der er ført tilsyn kommer der en rapport med billeder, klokkeslæt og kommentarer. Rapporten sendes til os og byggelederen, som derefter tager kontakt til håndværkerne, såfremt noget skal udbedres. Det kan være småting, men det er rart at nogle af de ting bliver ordnet inden forafleveringen.

Har vi haft behov for den byggesagkyndige?

Ja, og nej. Vi har ikke haft nogle voldsomme fejl, heldigvis. Men da vores elementer væltede i stormen var jeg virkelig glad for, at vores byggesagkyndige kunne bekræfte, at intet havde taget skade, udover selve elementerne. Og så har der været mindre ting, som han har fået givet besked om – eksempelvis manglende stikkontakter iflg el-plan, nedløbsrør, en mursten der skal udskiftes osv. Det har været i den dur, men stadig virkelig vigtige ting, hvis man ikke selv har lyst til at tage ansvaret. Og så synes jeg i øvrigt, at det er virkelig rart at få bekræftet at al håndværk er udført til UG, og vi føler helt klart at vi overtager et hus, som er præcis som det skal være. Og den følelse kan man ikke rigtig sætte pris på, synes jeg ikke. Man ser godt nok mange skrækhistorier når man begynder at læse om nybyggerier!

Så har vi haft behov? Vores ro i maven har i hvert fald haft et behov, kan vi mærke nu!

Vi bygger hus med Hybels afdeling i Horsens, og bruger Heesgaard Wittenkamp som byggesagkyndig.

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

4 kommentarer

  • Jack

    Hvilken mursten og fuge har i valgt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • charlotte

    Tak for et godt tip. Vil du fortælle, hvad I har givet for en byggesagkyndig, og hvor meget “tid” I har købt?
    Venlig hilsen Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Hej Charlotte,

      Jeg har faktisk ikke det fulde overblik over det endnu, men vi har naturligvis en pris. Vi har købt tilsyn under hele byggeriet samt til aflevering af huset. Prisen vil jeg helst ikke ud med, når så mange læser med – der kan være kommet ændringer på priser, og det har jeg før haft lidt dårlige erfaringer med ift at folk vil have den pris, vi så har fået. I dette tilfælde hyrede vi eksempelvis den byggesagkyndige for et år side , da vi skrev under på vores byggekontrakt med Hybel :-)

      Men han var bestemt konkurrencedygtig på prisen, så meget kan jeg sige!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. graviditet: Uge 25+26