Når du er slank, kan du da ikke brokke dig

Når det kan være lidt akavet at være gravid…

Er du gravid? Eller har du været det? Så tænker jeg måske, at du har stået i nogle af de samme situationer som jeg har. Og det er seriøst nogle akavede situationer engang imellem.

F.eks.

  • den klassiske urinprøve-situation. Hvor du lige bliver bedt om at gå ud og tisse i et engangkrus, og lige komme tilbage med prøven. Og wc’et ligger naturligvis ude på gangen. Og så kommer man gående dér. Med et lille krus af varmt tis. I sin hånd. Og man prøver at opføre sig så nonchalant som muligt. Men det lykkes bare aldrig rigtigt, vel?
  • denne er jeg ikke sikker på, at andre har oplevet. Jeg håber det faktisk ikke. Men på den anden side ville det også være lidt morsomt, ikke? Situationen, hvor du ligger på briksen til en cervix-scanning (scanning af livmoderhalsen). Sådan en scanning foregår indvendigt. Med en vaginal-scanner. I virkeligheden er det mest af alt en dildo det kan scanne, let’s be honest. De bruger naturligvis et kondom til hver patient. De skal bare huske at holde ved kondomet, når de fjerner scanneren igen. Ellers er man i en situation, hvor man ligger der. Og ligesom synes der mangler at bliver fjernet noget… Ej, men det er næsten for pinligt til at fortælle her. Men til gengæld også så kikset, at det næsten skal deles. Awkward moment!
  • eller situationen, hvor du bliver indlagt med hvad der viser sig at være nyresten. Og sådan ca. en milliard forskellige læger, sygeplejersker og jordemødre spørger dig, om du mon er forstoppet? Det er mange gravide jo. Og gerne vil vide hvor tit du “kommer af med noget”. Og din kæreste sidder der ved siden af. Og gentagne gange skal han høre dig fortælle om dit afføringsmønster. En situation, som alle gerne vil stå i, ikke? Imens man i øvrigt ligger og skriger af smerte hvert andet minut, og efterfølgende får en smertestillende pille. Stikpille, naturligvis. Kæreste stadig tilstede. Fuck altså.
  • Til fødselsforberedelsen, hvor jordemoderen blandt andet fortæller, at du godt kan bløde klumper på størrelse med knytnæver, og at man i øvrigt har barselsflåd – aka. blødning efter fødslen, som består af blod, udflåd og slim. Jeg lover jer, at jeg krummede tæer. Mads tog det dog overraskende køligt og rationelt. Jeg tror virkelig han sugede til sig af AL information, så han vidste hvad der i hvert fald ikke var farligt. Ting, som han ikke skulle bekymre sig om. Han er fandme en overbærende herre, og har aldrig sagt “ad” til noget som helst i forbindelse med fødsel, graviditet – eller nyresten.
  • Når du som højgravid har udviklet dig til mere hval end menneske, og skal have hjælp til at komme op at stå, få sko på og egentligt stort set alt. Og du insisterer på at barbere ben selv. For det kan du godt jo? Og din kæreste kommer ind imens du er i bad. Og får synet. Af din koloenorme krop, der prøver at få sig snoet ned til benene uden du besvimer inden du når rundt om hele benet. Det kan umuligt have været et kønt syn. Til gengæld havde jeg da ikke behårede ben. Det har jeg til gengæld i skrivende stund. Prioriterede hårkur i stedet, og man kan jo ikke få det hele, vel?
  • Når du sidder i sengen. I al din magt og væld, og rigtig flader ud. Uden bh, eller andet overflødigt gear – det er bare til besvær, ikke? Og du lige har taget et stykke kage med ind. Det stod jo lige der og kiggede, og I skal jo se film… Og du indser, at du vist ikke lige nåede at få en t-shirt på. Det indser du, fordi din kæreste må kvæle et grin da han træder ind i rummet og får øje på dig. Heldigvis var han mega klar på kage i sengen!

Jeg elsker når I kommet med jeres egne historier, så smid dem endelig i kommentarfeltet – hvis I tør ;-)

14466447_10153802560636466_389905256_o

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

4 kommentarer

  • Sanne

    Hvor sjovt at læse 😊 Jeg er gravid 26+2 i dag, så vi er ret tætte på hinanden ikke? Jeg er os ret glad for jeg at jeg kender min mand ret godt efterhånden, for man må sige han får set én i nogle akavede situationer. Som f.eks. lige nu, hvor jeg ligger syg med opkast og diarre og sådan generelt, når alt ens tøj strammer og det bare er lettere at være nøgen det meste af tiden – samtidig med man er en hval og ligger i akavede stillinger. Eller da jeg glente jeg ikke kan holde mælkeprodukter i mig, vel og mærke efter vi havde spist en is, så jeg måtte kaste op, mens vi var på stranden. Og det er os blevet til alle mulige andre upassende steder. F.eks. i en hæk på en legeplads med et barn på armen (vuggestuearbejde) Og ja, når anklerne forsvinder pga væske og man ikke kan nå sine tæer og kan klippe negle, så fødderne mest ligner hobbitfødder/balloner. Great. Men tror nu den ting, jeg har døjet mest med og er mest irriterende, er sved. Puha jeg koger hele tiden og det er altid akavet at stå og tørre sit ansigt for sved. 😊 Men hvad er det der cervix scanning og hvornår skal man have det? 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Hehe. Ja, man sætter ret meget pris på en forstående kæreste – og at forholdet ikke er spritnyt ;-) Og svedture er vist helt normale – desværre! Endnu en lidt uheldig bivirkning ved en graviditet. En cervixscanning er ikke normal procedure hvis man ikke har for mange plukkeveer, fået et keglesnit eller af andre årsager skal have tjekket længden på livmoderhalsen :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe O.

    Da jeg var gravid første gang, blev graviditeten bekræftet vha en urinprøve. Nå, men jeg gjorde mit, og da jeg skulle stille plastickruset på sekretærens bord (fed hygiejne, i øvrigt), faldt min skuldertaske ned fra skulderen i samme øjeblik. Så i kombination med en taske, der landede på min albuebøjning, og det reflektoriske spjæt, jeg gav fra mig – ja, så endte det meste af krusets indhold ud over sekretærens bord.
    Det var altså ikke ret heldigt.. Men ret sjovt idag :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Hahaha! Det må virkelig have været pinligt i øjeblikket – men altså en temmelig god anekdote i dag. Så er graviditeten da ligesom skudt igang ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når du er slank, kan du da ikke brokke dig