Billeder fra huset - efter renovering

11 irriterende ting, folk siger til førstegangsforældre

Jeg er blevet enig med mig selv om, at det er ved at være på tide med et “11 irriterende ting”-indlæg. Det er altid rart at få de gængse kommentarer lidt på spidsen – for hvor bliver der egentligt lukket mange tossede kommentarer ud?

Husker I det først indlæg 11 irriterende ting, folk siger til en nybagt mor”?

Det her er opfølgeren, og jeg håber I kan lide det :-)

Hvis du har 1 barn har du formentligt hørt det. Hvis du har flere børn har du måske sagt det. Hvis du hverken har hørt det eller sagt det, så har du formentligt ikke børn ;-)

  • “Bare vent til I får nummer 2”. Verden bliver åbenbart markant hårdere og livet ligeså, når man får et barn mere. Og jeg siger ikke, at vi danser igennem som var det en leg. Men jeg magter vitterligt ikke “Bare vent”-mentaliteten!
  • “Det er kun ved første barn man gør så meget ud af det”. Det er det mest triste udsagn. Andet har jeg ikke at tænke når folk sender sådan en kommentar i min retning.
  • “Ja, sådan gør I nok ikke ved nummer 2” Kommer ofte hvis man måske har givet barnet en dårlig vane. Jeg bryder mig bare ikke om, at man italesætter noget som en fejl. For jeg mener ikke der er fejl i forældreskab. Jeg mener egentligt kun der er erfaringer.
  • “Du skal nok ikke regne med at tabe dig ligeså meget efter barn nummer 2”. Tak skæbne – er det noget du håber på eller hvad? Jeg synes det er en ret underlig kommentar. Tænk hvis jeg gik rundt til folk og sagde: “Jaaa, dit vægttab kommer nok ikke til at lykkes” til folk på slankekur?!
  • “Hehe. Jah, bare vent til du ser dine bryster efter barn nummer 2!” Igen – jeg gider sgu ikke at vente. Det ville da være trist at bruge tiden på at vente på noget negativt. Ærligt talt.
  • “Åh ja, du bliver nok meget større under næste graviditet.” Se om du tør sige det til mig når jeg rent faktisk venter mit barn nummer 2. (Særligt hvis jeg ligner en flodhest. I dare you!)
  • “Du går nok ikke uden om strækmærker i næste graviditet.” Det vil jeg da mega gerne tænke på allerede nu, hvor jeg i øvrigt ikke engang er gravid.
  • “Putning af ét barn er ingen sag. Så skal I se hvordan det bliver når man har flere børn” Man bliver så træt.
  • “Det bliver kun ved barn nummer 1 I gider have en sukkerpolitik. Det er altså helt umuligt at holde børn fra sukker når de har større søskende”. Dette punkt er jeg godt klar over er en meget reel ting. For det er sgu svært når de store gerne vil dele. Men kunne jeg ikke bare få lov at have min sukkerpolitik her ved første barn og så bekymre mig om næste barn når den tid kommer?
  • “Nåååh, er det så ikke snart ved at være tid til en lillebror eller lillesøster?” Denne kommentar er jo egentligt en mega sød tanke, at folk interesserer sig for det. Man skal bare huske på, at folk oftest får børn når de har lyst og det kan lykkes for dem. Meget farlig kommentar synes jeg faktisk.
  • “Ja, når først I har fået barn nummer 2, så er det slut med at hvile på laurbærrene” Jeg tænker, at det må være fordi man ikke huske hvor stor en omvæltning det var at få første barn og hvor hårdt det til tider er. For jeg føler bestemt ikke, at vi hviler på laurbærrene ;-)

Har I nogle tilføjelser? ;-)

355-1
Foto: Jeanet Amby

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

10 kommentarer

  • Haha – som mor til to, vil jeg lige skyde ind at jeg synes absolut ikke det hårdere med to end med en. Bevares, i ulvetimen (særligt når man er alene), så er det lidt ekstra udfordrende, men på mange måder er to’eren lettere fordi man har erfaringen med sig. Og man behøver hverken tage mere på eller få strækmærker af to’eren heller. Just saying.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Det er jeg sgu glad for at høre! Måske er det bare fordi de i hemmelighed håber, at jeg bliver en flodhest næste gang? :p

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    En kommentar jeg ofte har fået både ved barn nr 1 og barn nr 2 er: “ja I skal også mærke at hun (barnet) er her jo”. Nå okay jamen jeg havde da ellers ikke opdaget at jeg efter ni lange måneder og en smertefuld fødsel rent faktisk har fået et barn….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Hahaha! “jeg lagde da slet ikke mærke til det 3+ kilos væsen der skulle presses ud. MED arme og ben!” :D

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Jeg forstår slet ikke, hvorfor man lægger så meget i harmløse kommentarer (der ikke er sagt i en ond mening) og ligefrem lader sig irritere over dem? (Og når det så er sagt: Bare vent, til I får nummer to, så ved du, hvad de mener! ☺️✌🏻️😂)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Måske er det et spørgsmål om, at de harmløse kommentarer næremst er blevet standard kommentarer :-) Jeg synes vitterligt de trængte til at blive sat lidt på spidsen, for mange er dem er altså noget ret underligt noget at sige – synes jeg :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Spændende sær fordi jeg lige har fået Nr 2 og jo jeg husker sgu godt hvordan det var med Nr 1.
    For mig er sandheden nok at tingene nok rimelig meget er det samme med undtagelse af en ting nu er der dobbelt så meget af alt – dobbelt vasketøj, dobbelt oprydning osv. Heldigvis er hvertfald min hjerne så smart indrettet at den slår sgu fra, og man køre lidt på auto pilot hurra for det 🙌😂👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Incredibaby

      Åh ja, dobbelt så meget vasketøj. Fy for pokker, det kan jeg næsten ikke overskue :D #givmigenaupair

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabine

    Ja, jeg må indrømme t jeg er ret træt af folk og især bedsteforældre er blevet selvudnævnte læger, der på afstand kan sige hvad barnet fejler og især hvis der er en part der mener barnet fejler noget alvorligt, selv hvis det bare er træthed eller en tand der er på vej..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Hahahahaha 😂 Jeg hæfter mig især ved at man skulle blive større ved nr 2 – håber jeg så sandelig ikke! Havde +30kg i den her omgang 🙈 Hovedsagligt væske – meeeen alligevel 🙄 Og ellers tænker jeg også – lad mig nu bare nyde det ene barn jeg faktisk har .. Og to: vi er slet ikke sikre på vi kan blive gravide igen 😔

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeder fra huset - efter renovering