Fødsel fra en fars synspunkt (repost)

Flad mave lige efter fødslen? Gu gider jeg ej!

Det er da det glade vanvid, er det ikke?

At det efterhånden er blevet et mål. At få sin gamle mave tilbage hurtigst muligt – og gerne nærmest indenfor en uge eller to?

Udgangspunktet inden graviditeten er naturligvis forskelligt fra kvinde til kvinde, og det vil resultatet efterfølgende jo selvfølgeligt også være. Men nu skal den stakkels mave altså også have lov at klare sit arbejde i ro og mag uden at vi stresser for at få den til at forsvinde. Efter en fødsel er der rigeligt af ting man skal vænne sig til, og maven og livmoderen trækker sig rent faktisk sammen – helt af sig selv. Om man vil træne sig til en helt flad mave igen bagefter skal jeg slet ikke blande mig i. Jeg vil bare bede til, at man overvejer hvornår og hvor hurtigt man skal have maven helt tilbage til pre-graviditet status. For den første tid med barnet kommer bare aldrig nogensinde igen. Og sidst jeg tjekkede, så ligger der rigeligt med fitnesscentre, hjemmetræningsvideoer og lignende tilgængeligt overalt. Jeg tror i hvert fald ikke man får problemer med at komme i form igen hvis man gerne vil. Det behøver måske bare ikke være med det samme? Det er måske bare mig der ikke kan sætte mig ind i tankegangen.

Det er lidt ligesom det der med vægten, som jeg skrev om for ikke så længe siden. Jeg synes, at vi skal tænke grundigt over hvilke idealer og krav vi stiller til os selv. Man kan SÅ hurtigt blive presset og stresset som nybagt mor, og jeg synes ikke mave, form eller vægt skal være én af de bekymringer. For det er faktisk fuldstændig ligegyldigt hvordan man ser ud efter en fødsel. Og ved I hvad det vildeste er? Nobody gives a shit udover dig selv. Og instagram måske – haha! Din kæreste, familie, jordemoder, læge og især babyen er skide ligeglade med hvordan du ser ud det første lange stykke tid efter fødslen. For du har lige groet et menneske, og du bruger hele dagen på at ernære barnet hver tredje time. Det er saftsuseme okay at ligne jerusalems ødelæggelse hvis det skulle være tilfældet. For der er ingen andre der synes du ser sådan ud. For du har nemlig en helt speciel glød over dig – “nybagt mor gløden”. Midt i dit fedtede hår, sorte rander under øjnene og din grå kaffe-glød kan man nemlig se hvor pisse stolt og lykkelig du er når du sidder dér med dit aller-kæreste eje. Og så er der sgu ingen der lægger mærke til din mave eller vægt – for hvor ligegyldigt er det ikke i sådan en situation?

Og bare fordi jeg sgu ikke er flov, så kan I da få min mave dagen efter fødslen lige her. Den er det mest perfekte, hvis I spørger mig. For den agerede hjem for Elliot i 9 måneder, og nu bor lillebror derinde.

Fandme fantastisk. Sgu!

mave

Til gengæld havde jeg da en hårkur med. Det fik mig til at føle mig SÅ luksus – det er de små ting, ikke? ;-)

 

På instagram har jeg lagt et billede op med hashtagget #minperfektemave – og I må meget gerne bruge det hvis I vil vise jeres maver, der er perfekte helt som de er. Uanset om I har født eller ej! :-)

 

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

2 kommentarer

  • Stine

    Jeg havde et pænt hårbånd med og en læbestift og en yndlingshalskæde. Fordi der blev taget så mange billeder de første dage.
    Men maven bekymrede jeg mig kun om når jeg havde overanstrengt mig. Det tog egentlig end del uger/måneder inden det ikke gjorde ondt agter en for lang tur med barnevognen. Men 4-6 måneder efter ve maven helt af sig selv mindre og næsten som før.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der er efterhånden for stort fokus på, at blive en veltrænet mor, end der er fokus på det vigtige: baby!

    Fint indlæg, og sikken en dejlig mavse. Der er intet smukkere end mor-maven :) Den symboliserer jo så mange dejlige ting :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødsel fra en fars synspunkt (repost)