A-derma til baby

Ammestrejke

Elliot er snart 15 uger gammel nu – vi kan også kalde det 3,5 måned. Det er en tricky alder, fordi han efterhånden begynder at spise en del. Han vejer nu 6 kg, og skal næsten have en liter mælk om dagen. Det er ret meget at producere. Der er ikke nogen helt fast definition på, hvor meget han skal have. Nogen siger 1/6 af hans vægt, andre siger 1/9. Det er sådan set heller ikke pointen Pointen derimod er, at han i øjeblikket er svær at få til at spise ved brystet. Om morgenen spiser han uden brok, og har gjort det indtil ved en 17-tiden de sidste dage. Om aftenen nægter han brystet fuldstændigt. Stikker i et vræl og vil ikke engang forsøge sig ad. Når han så bliver tilbudt en flaske, kan hans spise 150 ml i én køre. Så jeg må jo konkludere, at han altså er sulten.

I dag ville han ikke tage brystet inden hans middagslur, og er altså kun blevet ammet fra morgenen. Så igen måtte vi ty til flasken for at få ham til at spise.

Jeg kan læse, at det ikke er unormalt, at der kan komme en ammestrejke omkring 3-4 måneders alderen.

Elliot er jo blevet suppleret pga. manglende vægtøgning da han var helt lille, og har længe fået en flaske til natten fordi han ikke ville ammes om aftenen. Jeg kunne ikke slippe bekymringen om, at han ikke ville tage nok på. Derfor havde vi det bedst med at give ham en flaske til natten, fremfor at han blot skulle ammes, og dermed ikke få noget mad inden natten.

Lige nu er jeg i tvivl om, hvor meget plads min egoisme mht. amning skal have lov at fylde. Hvis han hellere vil have flasken, er det måske også synd at blive ved at “genere” ham med brystet. Måske er det fint bare at amme om morgenen når han gider, og ellers give ham flasken. Det er bare svært at opgive amning helt, så hvis han blot vil ammes om morgenen, så må jeg tage til takke med det. Han er jo heldigvis så gammel, at han er blevet ammet i størstedelen af de første 4 måneder.

Det er en svær beslutning at tage, og vi kommer nok ikke til at gøre noget ved det lige nu. Jeg håber nok på, at det snart vender igen, og at han igen vil ammes som normalt. Indtil da, må jeg holde ud og glæde mig over, at han er en glad dreng – når han ikke lige skal ammes ;-)

19 juni

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A-derma til baby