Kendt jordemoder Århus

Giver vi flere komplimenter til fædrene, end til mødrene?

Min kæreste læser en kandidat i journalistik, og vi talte en dag omkring det der med komplimenter i forældreskabet. Min kæreste er uden tvivl en meget engageret far, men jeg vil egentligt ikke mene, at jeg er mindre engageret. Det sker dog ofte, at han får komplimenter for sit engagement, og det er egentligt ikke så tit, at jeg får det. Vi bliver ofte rost for at være gode forældre, men det er faktisk sjældent, at der ryger komplimenter over disken, som kun er møntet på mig. Det kom der nogle skriblerier ud af, og i dag leger han med tanken ovre hos daddyo.dk, med dette indlæg.

Det er nok en samfundstendens, tror jeg. Og det skal slet ikke forstås således, at vores familier bare forventer, at jeg hopper og danser, imens Mads sidder på sin flade. Men jeg tror, at det er forventet, at mor engagerer sig mere end far, fordi hun har maden, har båret barnet indtil fødslen og alle de biologiske aspekter der forbindes med et spædbarn. Men det er en sjov tanke – for hvorfor skulle far engagere sig mindre end mor?

Vores familier roser os til skyerne, og det er slet ikke fordi, jeg sidder og tænker over det, når vi er i selskab med andre. Men da vi en dag talte om det, kunne vi nævne et utal af situationer, hvor Mads fik enormt meget ros for egentligt at gøre det samme, som jeg gør.

“Jeg er sindssygt taknemmelig for min kærestes hjælp med Elliot.” Sådan kunne jeg godt skrive nu. For det er jeg! Men hvordan i alverden kan jeg kategorisere det som hans “hjælp”. Som om det er noget han gør udover, hvad han behøver?

Det her skal virkeligt ikke forstås som et surt opstød. For jeg er taknemmelig for vores gode samarbejde som forældre! Og jeg synes da det er fedt, at samfundet pr. automatik forventer, at jeg er engageret mor.

Jeg synes måske bare, at vi godt kan forvente det samme af fædrene? De er nemlig ofte mindst lige så interesserede og engagerede som mødrene.

Jeg vil gerne komplimentere alle de engagerede forældre som i fællesskab løfter opgaven og fordeler arbejdet så lige som muligt. Det er skide sejt, at I formår at dele opgaverne mellem jer, og at I er engagerede forældre. For det er altså teamwork for alle pengene!

Er jeg den eneste med denne oplevelse? Smid gerne en kommentar, hvis du har oplevet tendensen enten på dig selv eller fra afstand. Og hvad synes du om det? :-)

far og E

Farmand Mads og baby Elliot

Følg med på instagram: @sanneagersnap

Ingen kommentarer endnu - du kan nå at blive den første!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kendt jordemoder Århus