Børnevenlig vegetarmad: Linser i karry
Som I nok har bemærket, hvis I følger med hos mig her på domænet eller på instagram, så er jeg blevet ret begejstret for vegetarmad. Egentligt bare fordi, jeg gerne vil nedsætte vores indtag af kød her i husstanden. Der er ikke noget galt med at spise kød, men det er nok et af de steder hvor vi allesammen er nødt til at forbedre os lidt. Vi spiser i hvert fald ret meget, for meget kød her i det lille danske land.
Og hey - jeg synes også kød er pisse lækkert!
Men jeg har også fundet ud af, at man faktisk kan lave ret spændende mad - også uden kød.
I dag står aftensmaden på linser i karry, som lige nu står og simrer på kogepladen. Drengene leger med bobles, og jeg har tid til at få skriblet opskriften ned imens. Det er virkelig fantastisk som de kan underholde hinanden for tiden. Ren fornøjelse!
Nu til opskriften. Jeg havde egentligt planlagt at lave denne ret fra Maria Vestergaard, men er altså endt ud i en anden version, som dog minder om. Karry-retter er trods alt ikke SÅ forskellige ;-)
Jeg har brugt:
- 3 gulerødder
- 6 forårsløg
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk karry (alt efter hvor stærk du vil have den)
- 1 boullion-terning i en halv liter vand
- 2 dåser kokosmælk (den økologiske fra coops 365 - den har en god konsistens!)
- 2 dl linser
- Snit grøntsager - jeg laver gulerødderne i tern.
- Svits karryen i olie, og steg løg, hvidløg og forårsløg. Tilføj derefter gulerødder og steg dem sammen med.
- Tilsæt kokosmælk, og boullionvand, og bring det til kogepunktet under omrøring.
- Tilsæt derefter linserne, og lad det koge i en god halv time. Der var mine møre og havde tyknet min karry-sovs.