Børnevenlig vegetarlasagne

  Hvis I følger med inde på min instagram, så har I måske bemærket at vi er begyndt at spise mindre kød herhjemme. Sundhed og klima er årsagerne, hvis nogen skulle undre sig omkring bevæggrundene :-) Vi spiser altså stadig kød - bare ikke lige så meget som før. Det kan godt være lidt svært at lave vegetarmad når man er helt grøn (pun intended, høhø), synes jeg. Men jeg har fundet nogle retter, som jeg synes fungerer super godt. Vi fik i sidste uge en vegetarbolognese fra Valdemarsrosom jeg har ændret lidt på. Pillet noget ud, tilføjet noget andet. Og nu har jeg lavet den til en lasagne, som aftensmaden i dag stod på :-)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 350 gram champignon (skåret i små fine tern, eller en lille lyn tur i minihakkeren)
  • 1 squash (revet groft)
  • 200 g gulerødder (revet groft)
  • 75 gram røde linser
  • 3 ds hakkede tomater
  • 1 glas soltørrede tomater (dem i bidder eller tern)
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 1 tsk rosmarin (tørret)
  • 1 spsk rød balsamico
  • 2 dl rødvin
  • 1 boullion terning
  • En lille håndfuld frisk basilikum - kan udelades
  • Jeg tilsatte 150 ml vand fordi jeg synes sovsen var lidt tyk :-)
    Fremgangsmåde:
  • Steg løg og hvidløg indtil de er blanke, og tilsæt derfter champignon i gryden, og steg dem sammen med.
  • Tilsæt de hakkede tomater og krydderier, og rør godt sammen.
  • Tilsæt resten, og lad det simre i 20 minutters tid.
  • Smag til med salt og peber, og lav derefter lasagnen som du foretrækker. Jeg laver min med grove lasagneplader, mornaysauce og godt med revet mozarella på toppen :-)
Priser (handlet i fakta): Løg, hvidløg, krydderier, balsamico rødvin og boullion havde vi herhjemme. Champignon: 11 kr. Squash: 8 kr. 1 kg øko gulerødder: 11 kr. Røde linser: 10,95 kr. Øko hakkede tomater: 4 kr. pr. dåse. 1 glas soltørrede tomater: 10,95 kr. Mozzarella-ost: 16 kr. Mornay.-sauce: 10 kr. Lasagne-plader: 10,95 kr. I alt 101 kr. Vi har mad til 2 dage (2 voksne, 2 børn. Og et meget stort lasagnefad!), og der er rester stadig noget tilbage af røde linser, gulerødder, mozzarella og lasagneplader. De kan blive brugt en anden dag. Senere på ugen skal vi have rød karry-ret med røde linser og gulerødder :-)