Gâteau Marcel: Verdens bedste chokoladekage!
For halvanden uges tid siden var jeg ude at spise med Bloggers Delight på Restaurant Köd i Aarhus. Et formidabelt måltid, men det lækreste kød, sprøde salater og masser af fritter! Hvis jeg skal nævne noget andet der er værd at forkæle sine smagsløg med, så er det deres lemonade. Mums den var lækker!
Og som I måske kan gætte, så fik vi også en Gâteau Marcel til dessert. Hvis man ikke ved hvad det er, så er det verdens lækreste chokoladekage. Punktum basta. Og Köd har altså styr på andet end kød, for shit den kage smagte lækkert!
Eneste problem var, at der ikke var en hel kage kun til mig ;-)
Derfor har jeg altså bagt en Gâteau Marcel til aftenskaffen i aften. Elliot det stakkels barn får jo ikke rigtigt sukker, så det er en voksenkage. Han er i øvrigt også puttet, og kagen er først lige kommet ud af køleskabet kort før indlægget her blev skrevet :-) Og det er faktisk det der tager tid - afkølningen. For kagen i sig selv er ganske nem at komme omkring.
Se bare her.
Ingredienser:
- 175 g mørk chokolade
- 175 g smør
- 175 g sukker
- 3½ bæger pasteuriserede æggeblommer
- 3 bægre pasteuriserede æggehvider