Hjemmelavede curly fries

IMG_4321 Herhjemme har fuldskægget en forkærlighed for curly fries. Det har jeg sådan set også - for lets face it... De ér bare bedre end almindelige fritter. Smager af mere, og er lækre og sprøde hver gang. Dog er det normalt noget vi får meget sjældent Måske en gang eller 2 om året, når vi er ude at spise et sted hvor det serveres. Så det er altså ikke vores støste guilty pleasure her i huset. Det er helt andre sager vi alvorligt talt skal skære ned på. (host, bland selv slik, host.) Her til aften skulle aftensmaden være noget der kunne passe sig selv i ovnen, for ingen af os gad at stå i køkkenet. Det resulterede i en omgang hjemmelavede curly fries. De er lavet med vores lille spirelli dims, og var egentligt ret nemt. Jeg brugte 7 kartofler i assorteret størrelse - jeg gik efter de største, da de er nemmest at holde ved. IMG_4304 Jeg gav dem en tur i spirellien, og samlede det hele i en skål. Hvis du har meget store kartofler, kan det være en fordel at skære dem i halve på langs. Så kan de bedre være i den lille spirelli. Der er en rest tilbage når du bare brugt spirellien. Jeg brugte en kartoffelskræller til at skrælle det sidste af kartoflen i helt tynde små strimler, så det ikke blot gik til spilde :-) IMG_4313 Jeg vendte kartoffelstrimlerne i olivenolie, barbecuekrydderi, lidt paprika og cayennepeber, men du kan jo bruge præcist hvad du føler for :-) Efter de havde fået lidt tid i ovnen gav jeg dem en smule salt og friskkværnet peber. IMG_4315 Server med en chili mayo eller aioli - mums! Eneste note er: Lav flere, hvis du har en sulten mand ;-)